دستور تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی به همراه چند نکته مهم در طبخ آن

دستور تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی به همراه چند نکته مهم در طبخ آن

This post is also available in: English فارسی العربية

دستور تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی به همراه چند نکته مهم در طبخ آن

میرزا قاسمی از غذاهای محبوب و اصیل مربوط به شمال ایران است که ریشه آن مربوط به استان گیلان است. این غذای خوشمزه در گیلان و شهرهای دیگر معمولا در کنار برنج سرو می شود. اما خوردن آن همراه با نان تازه نیز ترکیب لذیذی ایجاد می کند، که براساس ذائقه هر فرد سرو می شود. شما می توانید این غذای خوشمزه را بصورت حضوری و غیرحضوری از رستوران های سنتی رشت سفارش دهید.

طریقه نام گذاری این غذای لذیذ

در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار این غذای خوشمزه ولذیذ توسط محمد قاسم خان والی سفیر ایران در روسیه و حاکم گیلان کشف و ابداع شد. به همین خاطر به نام ایشان به ثبت رسید ودر طی زمان در بین مردم شناخته شد. محمد قاسم خان والی علاقه بسیاری به آشپزی داشت و اهل چشیدن و ترکیب غذاهای متفاوت با یکدیگر بود از ترکیب بادمجان، گوجه، سیر، تخم مرغ و … این ترکیب خوشمزه را کشف کرد و آن را با دیگران به اشتراک گذاشت تا دیگران نیز از خوردن آن لذت ببرند.

طرز تهیه میرزا قاسمی

شما می توانید علاوه بر سفارش این غذا در رستوران ها، با دستور تهیه ای که رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت برایتان در این مطلب قرار داده است تا در خانه میرزا قاسمی لذیذی تهیه کنید.

مواد لازم

مواد لازممقدار
بادمجان5 عدد
گوجه فرنگی4 عدد
سیر5 حبه
تخم مرغ4 عدد
روغنبه میزان لازم
ادویه جاتبه میزان لازم

دستور پخت میرزا قاسمی

د ابتدا بادمجان ها را تمیز بشویید و پس از خشک شدن آن ها را کباب کنید. بزرای این کار می توانید از اجاق گاز، فر یا آتش طبیعی استفاده کنید. بادمجان ها که کباب شدند و بافتی نرم پیدا کردند، در یک سینی کنار بگذارید تا سرد شوند.

گوجه‌ها را درون ظرفی از آب که در حال جوشیدن است، بگذارید و بعد از چند دقیقه بردارید و داخل آب سرد بگذارید با این کار به راحتی می توانید پوست گوجه‌ها را جدا کنید. سپس گوجه ها را رنده و یا له کنید و کنار بگذارید.

سیرها را له کنید و سپس در ظرفی روغن بریزید و سیرها رو در آن تفت دهید. ادویه جات را به سیر اضافه کنید تا ترکیب شوند.

گوجه فرنگی ها را ب ظرف اضافه کنید و بگذارید تفت بخورد.

در مرحله بعد بادمجان ها را پوست بگیرید و ساطوری کنید و یا اینکه با گوشت کوب له شود و به سیر و گوجه اضافه کنید. سپس همه را با هم تفت دهید تا زمانی که آب مواد کاملا چیده شود و به مرحله روغن پس دادن برسد. در آخر تخم مرغ ها را به مخلوط اضافه کنید. پس از آماده شدن به طریقه دلخواه سرو کنید و لذت ببرید.

نکاتی موثر در خوشمزه تر شدن میرزا قاسمی

  • اگر بادمجان‌ها را روی ذغال کباب کردید می توانید برای جدا کردن پوست آن از آب استفاده کنید که پوست آن راحت تر جدا شود.
  • میرزا قاسمی را همراه با یک پیش دستی سبزی خوردن تازه سرو کنید که بسیار دلچسب می‌شود.
  • می توانید گوجه‌هایتان را به جای آبپز کردن کباب کرده که طعم مطلوبی نیز به غذایتان می‌دهد.
  • برای خوش رنگ تر شدن میرزا قاسمیتان، می‌توانید قبل از اضافه کردن تخم مرغ‌ها یک الی دو قاشق غذاخوری رب به آن اضافه کنید.
  • تخم مرغ‌ها را می‌توانید به صورت درسته هم داخل میرزا قاسمی بشکنید و آن را هم نزنید این به سلیقه شما بستگی دارد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

طرز تهیه مرحله به مرحله قیمه نثار مجلسی + چند نکته در تهی...
آموزش نوعی خوراک مراکشی با استفاده از نخود و بادمجان
طرز تهیه سس پنیر رستورانی
چند مدل دسر تابستانی برای دورهمی ها و مهمانی ها
طرز تهیه هلو کباب اصیل کرمانشاهی به روش رستورانی
فوت و فن مزه دار کردن انواع کباب
لذیذترین غذاهای محلی کرمانشاه
طرز تهیه کال کباب غذای خوشمزه و اصیل گیلانی
دستور تهیه دو غذای گوشتی خوشمزه و اصیل گیلانی
روش تهیه بورانی اسفناج خامه ای با طمعی لذیذ
طرز تهیه 3 دسر میوه ای برای میان وعده
طرز تهیه خورشت شش انداز گیلانی

دیدگاهتان را بنویسید