طرز تهیه کال کباب غذای خوشمزه و اصیل گیلانی

طرز تهیه کال کباب غذای خوشمزه و اصیل گیلانی

This post is also available in: English فارسی العربية

طرز تهیه کال کباب غذای خوشمزه و اصیل گیلانی

هر کدام از غذاهای شمالی عطر و طعم منحصر به فرد خود را دارند، که همه ی این غذاها به طرز عجیبی اشتها آور می باشند. کال کباب از غذاهای خوشمزه گیلانی است که مواد بسیار ساده ای مانند سیر و بادمجان در آن به کار رفته است. کال کباب گیلانی را گاهی با ناز خاتون مازندرانی اشتباه گرفته می شود.

کال کباب را معمولا به عنوان پیش‌ غذا، دسر و یا مزه سرو می‌ کنند و طعم بی نظیری دارد. یکی از نکات مثبت این غذای سنتی کم هزینه بودن آن و همچنین مواد اولیه آن در دسترس هستند.

در این مطلب رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت برای شما طرز تهیه این غذای اصیل گیلانی را در نظر گرفته است تا بتوانید این غذای خوش طعم در خانه تهیه کنید. همچنین برای تجربه آن بصورت اصیل می توانید به رستوران های رشت بروید تا کنار یک غذای رشتی بی نظیر طعم این غذای عالی را نیز تجربه کنید.

مواد لازم برای تهیه کال کباب

مواد لازممقدار
بادمجانیک کیلوگرم
مغز گردو 150 گرم
سیر خشکیک بوته
سبزی معطر یا نعنا دو قاشق غذا خوری
نمکبه مقدار لازم
فلفلبه مقدار لازم
رب اناریک پیمانه

طرز تهیه

در مرحله اول بادمجان ها را به خوبی شسته و خشک کنید. سپس بادمجان ها را بر روی زغال کباب کرده تا حسابی مغز پخت شوند. در کباب کردن بادمجان ها از فر یا اجاق گاز نیز می توانید استفاده کنید اما زغال سبب ایجاد عطر خاصی می شود که طعم اصیلی به دنبال خواهد داشت. مغز گردوها را با استفاده از گوشت‌کوب یا آسیاب خرد کرده بطوری که بافت آن از بین نرود و زبری آن حس کنید.

بادمجان ها را پوست بکنید و با استفاده گوشت کوب یا ابزار مختلف آن را به پوره تبدیل کنید. سپس گردو و بادمجان را با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد می توانید سیر خرد یا له کنید و به همراه سبزی به مواد خود اضافه کنید.

رب انار را به مواد اضافه کنید و به خوبی مواد خود را باهم مخلوط کنید و هم بزنید. در پایان نمک و فلفل اضافه کنید ومواد آماده شده را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم بهتری به خود بگیرد.

چند نکته مهم در تهیه کال کباب

  •  اگر گردو را از غذای خود حذف کنید و به آن آبغوره اضافه کنید کال کباب گیلانی شما تبدیل به نازخاتون مازندرانی می شود.
  • می توانید در صورت نداشتن سبزی محلی از نعنا برای خوش عطر شدن کال کباب خود استفاده کنید.
  • می توانید در تزئین این غذا از دانه انار، زیتون و یا نعنا تازه استفاده کنید.
  • می توانید به کال کباب خود گلپر اضافه کنید تا ضمن ایجاد طعمی مطلوب، خواص آن را نیز چند برابر کند.
  • برای این که بادمجان ها زودتر و آسان تر کبابی شوند با نوک چاقو یک برش عمودی از طول در بادمجان‌ها ایجاد کنید.
  • کال کباب را می‌توانید به عنوان پیش غذا در هر وعده‌ غذایی سرو کنید.
  • در شهرهای شمالی مردم کال کباب را به عنوان مزه یا چاشنی درکنار غذاهایی مانند ماهی شکم‌پر، باقلاقاتق، فسنجان و… سرو می‌کنند.

خواص کال کباب

  • وجود فیبر زیاد در کال کباب سبب کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و آسان سازی عمل هضم می شود.
  • پتاسیم و کلسیم موجود در بادمجان برای تقویت استخوان‌ها بسیار مفید می باشد.
  • می دانید که گردو سرشار از فسفر و امگا3 بوده و ترکیب آن با کلسیم موجود در بادمجان در حفظ سلامت بدن نقش مهمی دارد.
  • این غذا به عنوان غذایی سرشار از آنتی اکسیدان در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد.
  • همچنین گنجاندن این غذای اصیل و خوشمزه در برنامه غذایی، سبب تسکین دردهای عضلانی ناشی از رماتیسم و آرتروز نیز خواهد شد.
  • کال کباب از غذاهای مقوی و مغذی برای افراد گیاهخوار است که می‌تواند وعده غذایی کاملی برای آن ها باشد.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

فوت و فن مزه دار کردن انواع کباب
رشت شهر خلاق خوراک شناسی
طرز تهیه یک دسر سالم با هلو
طرز تهیه شامی رودباری + چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن ...
روش تهیه فوتوچینی ایتالیایی با سس آلفردو
آموزش سوپ رشته با مرغ
خواص میوه انجیر + طرز تهیه چند مورد که با انجیر تهیه می شود
چند مدل دسر تابستانی برای دورهمی ها و مهمانی ها
بهترین رستوران در رشت
معرفی کباب های خوشمزه گیلان
چند مورد از خاصیت سبزیجات به همراه طرز تهیه 2 غذای گیاهی
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با طعمی لذیذ

دیدگاهتان را بنویسید