اصول آشپزی بدون مصرف روغن

اصول آشپزی بدون مصرف روغن

This post is also available in: English فارسی العربية

اصول آشپزی بدون مصرف روغن

اگر تا به حال در مورد آشپزی بدون مصرف روغن شنیده اید، احتمالا چند سوال دارید. چرا می خواهید روغن را از رژیم غذایی خود حذف کنید؟برخی از افراد فواید سلامتی مثبت روغن هایی همانند روغن زیتون و روغن نارگیل را تبلیغ می‌کنند و تشویق می‌کنند که تمام وعده‌های غذایی خود را با اکسیر مصرف کنید. ناگفته نماند، روغن قطعا می تواند غذاهای خاصی را خوشمزه تر کند. با این حال، برخی دیگر پس از حذف روغن از رژیم غذایی خود متوجه تغییرات مثبتی شده اند که بیشتر از نظر سلامت شخصی است. به علاوه، نکات و ترفندهای زیادی وجود دارد که غذاهای بدون روغن را به همان اندازه خوشمزه می کند. رستوران گردشگری ریژان یک از رستوران های رشت در این مطلب اهمیت پخت غذای کم روغن و برخی اصول آن را گفته است.

اهمیت پخت غذای کم روغن

روغن به دلیل میزان چربی بالایی که دارد در بدن انباشته می شود و از عوامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود. تعداد بسیار زیادی از افراد که دچار بیماری های مانند تنگی عروق، فشار خون بالا، مشکلات قلبی و… می‌شوند معمولا جزو افرادی هستند که مصرف روغن در رژیم غذایی‌شان زیاد است. چنانچه می‌خواهید بدنی سالم و زندگی با کیفیت داشته باشید وقت آن رسیده که ترفندهایی اصولی برای پخت غذا با روغن کم را به‌کار بگیرید.

ترفندهای اصولی برای پخت غذا با روغن کم به شرح زیر هستند:

اصول آشپزی بدون مصرف روغن

استفاده از ظروف استاندارد

بدون شک تابحال در زمان آشپزی متوجه شده‌اید که پخت‌و‌پز در ظروف نچسب بسیار ساده‌تر از ظروف غیر استاندارداست. حتما سرخ کردن مواد غذایی را در ظروف نچسب انجام دهید زیرا روغن کمتری به خود جذب می‌کنند.

استفاده از روش های جایگزین به جای سرخ کردن

تا جایی که برایتان مقدور است دور سرخ کردن مواد غذایی را خط بکشید و از روشهای جایگزین برای طبخ غذا استفاده کنید. به عنوان مثال به جای سرخ کردن مرغ می‌توان آن را کباب یا بخارپز کرد. چنانچه ناچار به سرخ کردن مواد غذایی شدید؛ بعد از سرخ کردن آنها را روی دستمال حوله‌ای پهن کرده، تا روغن اضافی‌شان جذب دستمال شود.

استفاده از سرکه برای جذب روغن کمتر

شاید برایتان عجیب باشد اما استفاده از سرکه در فرآیند سرخ کردن غذاهایی مانند کتلت و انواع کوکوها، به میزان قابل توجهی جذب روغن را کاهش می‌دهد. بدین صورت که دست‌تان را به سرکه آغشته کرده و قبل از سرخ کردن کوکو، به دو طرف آن بمالید. اگر کار با دست برایتان راحت نیست، می‌توانید از روش اسپری کردن سرکه هم استفاده کنید.

* اگر مواد غذایی در حین پخت به رطوبت بیشتری نیاز دارند، نیاز نیست که میزان روغن را افزایش دهید. بهترین راه در چنین مواقعی استفاده از آب یا آبلیمو است.

حذف لبنیات پرچرب

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تنها روغنی که برای طبخ غذا استفاده می‌شود، برای بدن دردسر‌ساز است. باید بگوییم این تصور اشتباه است. چربی اشباع شده و مضر برای بدن در بسیاری از خوراکی‌هایی که همه روزه با آن سر‌و‌کار داریم وجود دارد و ما باید با دقت بیشتری آنها را مصرف کنیم. لبنیات پرچرب مانند ماست، خامه، شیر و… میزان قابل توجهی چربی دارند که می‌تواند تاثیرات منفی زیادی روی بدن شما بگذارد. از این رو بهترین راه استفاده از لبنیات کم چرب است.

استفاده از ماست به جای سس مایونز

سس مایونز به دلیل داشتن روغن مایع و تخم‌مرغ، پر از مواد چاق‌کننده و ناسالم می باشد. ماست جایگزین مناسب و سالمی برای سس مایونز است که به راحتی می توان در سالادها از آن استفاده کرد.

کاهش مصرف روغن در دستورهای پخت

می توانید در پخت شیرینی، کیک و بسیاری از غذاها میزان روغنی که در دستور پخت نوشته شده است را کاهش دهید. خواهید دید که کاهش میزان روغن اثری در طعم نهایی خوراکی ندارد و باز هم مزه خوبی خواهد داشت.

برای درست کردن ته دیگ که معمولا روغن را ته قابلمه می‌ریزند و روی آن نان، سیب‌زمینی یا چیز‌های دیگر می‌گذارند، اگر قابلمه شما نچسب باشد می‌توانید با روغنی بسیار کمتر ته دیگی خوشمزه تهیه کنید. تنها کافی است کف قابلمه نچسبتان را با پنبه آغشته به روغن چرب کنید و به همه قسمت های کف به خوبی بمالید. خواهید دید که ته دیگی تر و خوشرنگ آماده می شود.

استفاده از روغن های استاندارد برای آشپزی

حتما تابحال در مورد مضرات روغن جامد شنیده اید. روغن جامد میزان بالایی کلسترول و اسید چرب اشباع دارد که برای بردن مضر است. به جای استفاده از روغن جامد از روغن‌های مایع مانند روغن زیتون، روغن ذرت و کنجد استفاده کنید.

  • نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که به هیچ عنوان از روغن هایی که مناسب پخت وپز هستند، برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نکنید زیرا این روغن ها تحمل حرارت بالا را ندارند.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

طرز تهیه نان سیر و خواص شگفت انگیز سیر
طرز تهیه سالاد رژیمی با تن ماهی
فواید و خواص 7 مورد از میوه ها و سبزیجات
مواد غذایی آلرژی زا و نشانه های آن ها
طرز تهیه کوکوی پیازچه کرمانشاهی و خواص آن
چند روش برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی
روش های تشویق و علاقه مند کردن کودکان به مصرف غذای سالم
8 مورد از مقوی ترین دمنوش ها برای درمان بیماری ها
خواص بامیه و طرز تهیه خورشت بامیه به روش رستورانی
فهرست غذای مناسب افراد دیابتی و طرز تهیه آن
خواص و فواید آب برای بدن انسان
غذای مناسب و رژیم غذایی برای بیماران قلبی

دیدگاهتان را بنویسید