مواد غذایی آلرژی زا و نشانه های آن ها

مواد غذایی آلرژی زا و نشانه های آن ها

This post is also available in: English فارسی العربية

مواد غذایی آلرژی زا و نشانه های آن ها

آلرژی غذایی از واکنش های بدن نسبت به مواد غذایی خاصی است که پس از خوردن آن بروز می کند. حتی مصرف مقدار کمی ازمواد غذایی آلرژی زا می تواند مشکلاتی همچون مشکلات گوارشی، کهیر و یا تورم مجاری هوایی برای افراد ایجاد کند.

چیزی که بدن را در برابر انواع میکروب و ویروس‌ها سالم نگه می‌دارد اقدامات گلبول‌های سفید علیه مهاجمان مضر بدن می باشد که ایمنی بدن ما را تامین و آن ها را از بین می برند. متاسفانه در بعضی موارد سیستم ایمنی بدن این حرکت دفاعی را در برابر مواد بی‌ضرر مانند یک مولکول غذایی انجام می‌دهد و در ادامه موجب بروز عوارض و التهاباتی خواهد شد که به آن حساسیت غذایی می‌گویند. در این بلاگ رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت یکسری از موارد قابل توجه درباره مواد غذایی آلرژی زا و نشانه های آن ها برایتان گرد آوری کرده است.

آلرژی غذایی

آلرژی غذایی حدودا 6 الی 8 درصد از کودکان و 3 درصد از بزگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. . در حالی که هیچ درمانی برای آلرژی به مواد غذایی وجود ندارد، این حساسیت در برخی از کودکان با بزرگتر شدن و بالا رفتن سن به مرور زمان برطرف می‌شود.

علائم و نشانه های آلرژی به مواد غذایی

در برخی از افراد ممکن است واکنش به مواد غذایی آلرژی زا ممکن است ناراحت کننده باشد اما شدید نباشد. اما برای برخی می تواند بسیار خطرناک و تهدیدکننده باشد. علائم آلرژی معمولا چند دقیقه الی چند ساعت پس از خوردن مواد غذایی آلرژی زا بروز می کند.

موارد زیر از نشانه های شایع در بین افراد می باشد:

  • سوزن سوزن شدن یا خارش دهان
  • خارش، اگزما و کهیر زدن
  • تورم لب ها، صورت، زبان و گلو یا دیگر قسمت های بدن
  • خس خس سینه، گرفتگی بینی یا ایجاد مشکلاتی در تنفس
  • شکم درد، حالت تهوع
  • سرگیجه، سبکی سر یا غش کردن

دلایل بروز آلرژی غذایی

زمانی که به مواد غذایی آلرژی دارید، سیستم ایمنی بدن به اشتباه یک غذای خاص یا ماده موجود در غذا را به عنوان چیزی مضر معرفی می‌کند. در نتیجه، سیستم ایمنی بدن سلول‌هایی را ترشح می‌کند که آنتی بادی را آزاد می‌کنند تا غذا یا ماده غذایی حاوی آلرژی را خنثی کند.

دفعه بعد که حتی کمترین مقدار آن غذا را می‌خورید، آنتی بادی ها آن را حس می‌کنند و به سیستم ایمنی بدن سیگنال می‌دهند تا یک ماده شیمیایی به نام هیستامین و سایر مواد شیمیایی را وارد جریان خون کند. این مواد شیمیایی سبب علائم آلرژی می‌شوند.

موارد زیر از مواد غذایی آلرژی زا برای بزرگسالان هستند

صدف (میگو و خرچنگ)

آجیل درختی

بادام زمینی

ماهی

در کودکان نیز مواد غذایی زیر ممکن است سبب ایجاد آلرژی شوند

بادام زمینی

شیر گاو

آجیل درختی

تخم مرغ

سویا

گندم

راه های درمان آلرژی غذایی

برای از بین بردن و درمان آلرژی مواد غذایی تا بحال درمان قطعی ای یافت نشده و بهترین راه پرهیز از خوردن مواد غذایی است که افراد به آن حساسیت داشته و یا استفاده از داروهای ضد حساسیت تحت نظر پزشک متخصص آلرژی و حساسیت است.

شما می توانید قبل از مصرف هرگونه خوراکی برچسب روی آن را مطالعه کنید تا در صورت استفاده از ماده غذایی که به آن آلرژی دارید از خوردن آن بپرهیزید.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

روش های تشویق و علاقه مند کردن کودکان به مصرف غذای سالم
چند روش برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی
طرز تهیه نان سیر و خواص شگفت انگیز سیر
کینوا چیست؟ بررسی فواید و مضرات کینوا
مروری بر آلوده ترین سطوحی که در سفر به آن بر میخوریم
حذف یکی از وعده های غذایی و عواقب آن برای بدن
طرز تهیه کوکوی پیازچه کرمانشاهی و خواص آن
چند مورد از خاصیت سبزیجات به همراه طرز تهیه 2 غذای گیاهی
چوچاق گیلانی پرخاصیت و موارد مصرف آن
فهرست غذای مناسب افراد دیابتی و طرز تهیه آن
لذیذترین انواع ماهی دریای خزر
اهمیت و فواید خوردن صبحانه| تاثیرات مثبت صبحانه

دیدگاهتان را بنویسید