نحوه تشخیص زعفران اصل

نحوه تشخیص زعفران اصل

This post is also available in: فارسی

نحوه تشخیص زعفران اصل

تشخیص خالص بودن یا خالص نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به‌راحتی قابل اجرا بوده در حالی‌که برای مصرف‌کننده، کاری سخت است. متاسفانه گران قیمت بودن این ادویه موجب شده که بسیاری از افراد سودجو با استفاده از روش‌های مختلف تقلب کرده و زعفران نامرغوبی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند. نحوه تشخیص زعفران اصل از تقلبی بسیار ساده بوده و نیاز به مهارت خاصی ندارد. در این مطلب از سری مطالب بلاگ رستوران گردشگری رشت به بررسی چند روش ساده برای تشخیص زعفران اصل می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

روش‌های تشخیص زعفران اصل

تشخیص زعفران تقلبی

متاسفانه بسیاری از افراد سودجو زعفران‌های بی‌کیفیت و تقلبی را در قالب زعفران اصیل ایرانی با قیمت‌های بالا به مشتریان می‌فروشند. شاید از خودتان بپرسید مگر می‌شود با انجام یک آزمایش ساده خانگی زعفران اصل را از تقلبی تشخیص داد؟! در جواب باید بگوییم بله این کار امکان‌پذیر است. در ادامه با معرفی چند روش ساده می‌توانید زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص دهید.

استفاده از جوش شیرین

یکی از روش‌های جالب برای تشخیص زعفران اصل استفاده از جوش شیرین است. برای انجام این آزمایش مراحل زیر را به دقت انجام دهید:

  1. مقداری جوش شیرین به آب اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید.
  2. به اندازه یک چهارم قاشق غذاخوری زعفران داخل محلول آب و جوش شیرین بریزید.
  3. درصورتی‌که زعفران اصل باشد، ترکیب آب و جوش شیرین به رنگ زرد در می‌آید، اما زعفران تقلبی به رنگ قرمز کمرنگ متمایل می‌شود.

خرد کردن زعفران

خرد کرد یا سابیدن زعفران هم روش مناسب و بدون هزینه‌ای برای تشخیص زعفران اصل از زعفران تقلبی است:

  1. کمی از زعفران را روی کاغذ ریخته و یا بین انگشتان خود فشار دهید.
  2. چنانچه لکه‌های چربی روی کاغذ باقی ماند یا اینکه دست شما چرب شد نشاندهنده  تقلبی بودن زعفران است. زعفران اصل در صورت له شدن بین کاغذ، به پودر تبدیل شده و به کاغذ نمی‌چسبد.

دقت به رنگ و مزه زعفران

رنگ زعفران اصل تیره بوده و روشن نیست. بسیار شاهد این هستیم که افراد در مواجه با رنگ تیره زعفران گمان می‌کنند که زعفران کهنه و یا مرغوب نیست اما اصلا اینگونه نیست. رنگ تیره نشان از اصالت زعفران دارد. علاوه بر رنگ ، طعم زعفران نیز می‌تواند بیانگر اصل یا تقلبی بودن آن باشد. زعفران اصل طعم خاصی ندارد در حالی‌که زعفران تقلبی شیرین است. چند شاخه از زعفران را روی زبانتان بگذارید، اگر طعم خاصی احساس نکردید بدانید که زعفران اصل است.

خواص زعفران

زعفران نوعی مسکن طبیعی بوده و علاوه بر جنبه درمانی، مصرف آن برای زیبایی و درخشش پوست هم توصیه می‌شود. در ادامه به مرور برخی از مهم‌ترین خواص زعفران خواهیم پرداخت تا از مصرف این ادویه ارزشمند غافل نشوید.

  • پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • درمان کم خونی
  • درمان دردهای مفصلی مانند آرتروز و رماتیسم
  • بهبود دردهای قاعدگی
  • حفظ سلامت و تقویت موها
  • طراوت بخشیدن به پوست
  • درمان افسردگی
  • تقویت استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان
  • درمان سرماخوردگی
  • تقویت سیستم ایمنی
  • بهبود حافظه
  • درمان پارکینگسون

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

روستای داماش طبیعت بکر گیلان
بهترین نحوه سرویس دهی و سرو غذا در رستوران
معرفی چند مورد از بهترین هتل های رشت
معرفی جاذبه گردشگری در گیلان
چند ترفند برای جلوگیری از چسبیدن غذا به ظرف
معرفی غذاهای پرطرفدار ایرانی از دید گردشگران خارجی
خوشمزه ترین غذاهای دنیا متعلق به کدام کشورها هستند؟
معرفی زیباترین آبشارهای ایران (1)
مواد غذایی مصرفی قبل از خواب + تاثیر آن ها بر کیفیت خواب
نکات طلایی در مزه دار کردن جوجه کباب
مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک سرآشپز حرفه ای
بهترین رستوران در رشت

دیدگاهتان را بنویسید