خورشت ناردون اصیل گیلانی

خورشت ناردون اصیل گیلانی

This post is also available in: فارسی

خورشت ناردون یکی از انواع خورشت های محبوب و خوشمزه ایرانی است. که اصالت آن متعلق به شمال کشور می باشد. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد. که از خورشت های مجلسی شمال کشور محسوب می شود.

در ادامه قصد داریم دستور پخت این غذای خوشمزه و اصیل را تقدیمتان کنیم. برای تهیه خورشت ناردون اصیل گیلانی با بهترین رستوران در رشت همراه باشید.

خورشت ناردون اصیل گیلانی

انار مسما یا  خورشت ناردون یک غذای سنتی و اصیل گیلانی است. و برای شب یلدا طرفداران زیادی دارد. این غذا با کته و برنج شمالی طبخ و سرو می شود. این خورشت را میتوانید بسته به ذائقه خود ترش یا ملس و شیرین طبخ کنید. این غذا با ترکیب انار و رب انار و آب انار پخته می شود. تهیه این غذای بی نظیر برای شب یلدا و یا هر روز دیگری از سال می تواند خاطره ای بسیار خوب برای شما به جای بگذارد.

مواد لازم برای انار مسما یا خورشت ناردون اصیل گیلانی

مرغچهار تکه ران یا سینه مرغ
پیاز متوسط رنده شده1 عدد
پیاز متوسط1 عدد
انار متوسط دان شده2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
رب انار2 قاشق غذاخوری
آب نارنج2 قاشق سوپ خوری
آلو خورشتی6 عدد
فلفل سیاهبه مقدار نیاز
زردچوبهبه مقدار نیاز
نمکبه مقدار نیاز
زرشک و خلال پستهدلخواه
روغنبه مقدار نیاز
خورشت ناردون اصیل گیلانی

1.سرخ کردن مرغ

در این مرحله مقداری روغن داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا به خوبی داغ شود. سپس مرغ ها را داخل آن بخوابانید. اجازه دهید تا هر دو طرف آن به خوبی سرخ شود. به هیچ وجه مرغ را کاملا سرخ نکنید. رنگ طلایی برای آن کافی است.

به اندازه نوک قاشق چای خوری فلفل و همچنین زردچوبه و نمک را به داخل تابه اضافه کنید. سپس پیاز سالم را هم داخل تابه بگذارید. دو لیوان کامل آب جوش به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید. با شعله کم بگذارید تا به خوبی نیم پز شود.

2.تهیه سس خورشت ناردون اصیل گیلانی

داخل تابه دیگری سس مرغ را درست می کنیم و برای درست کردن مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز های نگینی شده را به آن اضافه کنید. پیاز ها را تا حدی تفت دهید تا کمی تغییر رنگ بدهند.در این مرحله رب را به تابه اضافه کنید. و به خوبی تفت دهید. تا رب رنگ خود را به خوبی آزاد کند.

پس از آن به اندازه نصف قاشق چای خوری زردچوبه و همچنین نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مقدار کمی تفت دهید.

3.اضافه کردن رب انار

در این مرحله رب انار را به آن اضافه کنید و به خوبی با مواد دیگر تفت دهید. در این مرحله نصف دانه های انار را به همراه زعفران دم کرده و آب نارنج را به سس اضافه کنید و باز هم به ارامی تفت دهید.در این مرحله و پس از یک دقیقه سس آماده است.

4.اضافه کردن آلو ها

سری به مرغ بزنید و اگر نیم پز شده باشد و همچنین به مقدار نصف لیوان آب داخل تابه باقی مانده باشد، پیاز درسته ای که داخل آن گذاشته بودید را بیرون بیاورید و سس را به آن اضافه کنید.

سپس آلو ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد.

5.تزئین خورشت ناردون اصیل گیلانی

اجازه دهید تا آب داخل خورشت ناردون به اندازه ی نصف لیوان شود و توجه کنید که این غذا اصلا نباید آب زیادی داشته باشد و هرچه غلیظ تر باشد لذیذ تر خواهد بود.

زرشک ها را به همراه مقدار کمی کره به اندازه یک دقیقه با شعله ی زیاد تفت دهید و کنار بگذارید.

6.سرو خورشت ناردون اصیل گیلانی

پس از این مرحله خورش را سرو کنید و دانه های انار باقیمانده را به همراه زرشک و خلال پسته تزئین کنید و از آن لذت ببرید. نوش جان!


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

معرفی غذاهای بدون روغن
معرفی کباب های خوشمزه گیلان
آداب عجیب غذا خوردن در کشورهای مختلف جهان
پلو دنده کباب اصیل کرمانشاهی در بهترین رستوران رشت
طرز تهیه سوپ بروکلی با پنیر
طرز تهیه 3 دسر میوه ای برای میان وعده
دستور تهیه زیتون پرورده شمالی + فوت و فن و نکته هایی در ت...
معرفی خوشمزه ترین غذاهای جنوبی
آموزش تهیه چغرتمه گیلانی به روش رستورانی
دستور تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی به همراه چند نکته مهم ...
طرز تهیه کتلت سویا و خواص سویا گوشتی
روش تهیه غذای ساده و بدون روغن با استفاده از هویج

دیدگاهتان را بنویسید