This post is also available in: English فارسی العربية
طرز تهیه مرحله به مرحله قیمه نثار مجلسی + چند نکته در تهیه آن
قیمه نثار از غذاهای بسیار لذیذ و مجلسی ایرانی می باشد، که از دسته غذاهای پلویی می باشد. اصالت این غذای خوشمزه مربوط به قزوین است. این غذا بیشتر در مجالس، مهمانی و عروسی ها در قزوین تهیه می شود و بسیار خوشمزه و خوش طعم است. شما با یک بار تست آن را به لیست غذاهای مورد علاقه خود اضافه می کنید. رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت برایتان دستور تهیه قیمه نثار اصیل را قرار داده است تا در کنار خانواده تهیه و میل کنید، یا می توانید آن را از رستوران های رشت سفارش دهید.
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار
مواد لازم | مقدار |
برنج | سه پیمانه |
پیاز بزرگ | دو عدد |
زرشک | 100 گرم |
چوب دارچین | سه عدد |
پودر قند | دو قاشق غذا خوری |
خلال پسته و بادام | 100 گرم |
گوشت | 500 گرم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به اندازه لازم |
دستور تهیه قیمه نثار
در ابتدا گوشت ها را خرد می کنیم، سپس پیاز ها را هم بصورت نگینی خرد کنید. کمی روغن در یک ظرف بریزید و پیاز ها را تفت دهید، زمانی که طلایی شد گوشت را اضافه کنید تا به همرا پیاز تفت بخورد.
در ظرفی رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا رنگ روغن قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن گرفته شود.
در ادامه رب گوجه فرنگی را به گوشت تفت داده شده اضافه کنید و چوب های دارجین، ادویه جات و زعفران دم کرده را نیز به آن اضافه کنید و 2 لیوان آب روی مواد بریزید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت ها خوب مغز پخت و طعم دار شوند.
ابتدا در قابلمه ای آب ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بزارید تا زودتر آب آن به جوش بیاید. برنج را شسته و آن را داخل آب جوشیده بریزید و اجازه دهید تا 5 دقیقه بپزد. سپس برنج را زیر دندان تست کنید. اگر اطرافش کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود برنج را باید آبکش کنید.
سپس قابلمه ای انتخاب کنید و کمی روغن کف آن بریزید و برنج را با کفتگیر کم کم داخل قابلمه بریزید. و درب قابلمه را بزارید تا برنج پخته و دم بکشد.
در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و خلال بادام ،خلال پسته و زرشک را داخل روغن تفت دهید و کمی پودر قند به آن اضافه کنید و با هم مخلوط می کنیم، دقت کنید همین که کمی زرشک نرم شد کافی است از روی شعله تابه را بر می داریم چون ممکن است زرشک ها بسوزند.
حالا گوشت ها را جدا کنید و ریش ریش کرده و برنج که آماده شد کمی از آن را با زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین کنید و روی برنج زعفرانی را با گوشت های ریش شده و مخلوط زرشک ، بادام و پسته تزئین کنید و قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه قیمه نثار
- می توانید برای خوش عطر و بو شدن قیمه نثار در انتهای پخت گوشت به آن کمی گلاب اضافه کنید.
- خوب است برای تهیه خورش از روغن جامد استفاده کنید.
- می توانید برای خوش رنگ شدن پیاز ها از کمی پودر زعفران برای سرخ کردن اضافه کنید.
- هرچقدر پیازها را ریزتر خرد کنید، خورش را خوشمزه تر می کند.
- اگر قیمه نثار را برای مهمانی طبخ می کنید، بهتر است گوشت را درشت تر خرد کنید.
این مطالب را از دست ندهید
معرفی 8 مورد از مکان های عجیب و دیدنی ایران
دستور تهیه مرغ بالزامیک به همراه نکات تکمیلی در تهیه آن
روش تهیه چای لاته با طعمی بی نظیر
خواص و طرز تهیه آش ماست سنتی ایران
طرز تهیه یک معجون تابستانی
معرفی انواع غذاهای ملل مختلف
آموزش تهیه چغرتمه گیلانی به روش رستورانی
طرز تهیه سالاد رژیمی با تن ماهی
طرز تهیه املت قارچ و اسفناج رژیمی و خوشمزه
طرز تهیه چند مربای خانگی با میوه های تابستانه
معرفی چند غذای گیلانی برای گیاهخواران