This post is also available in: English فارسی العربية
دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن
آش ترخینه از غذاهای سنتی ایرانی که بسیار پرطرفدار و مرسوم می باشد. ترخینه نوعی آش آبکی است که از شیر تخمیر شده یا دوغ تهیه می شود. لرستان، کردستان، ایلام، کرمانشاه و همدان از جمله استان هایی هستند که از این آش بسیار استفاده می کنند. همچنین رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت این آش خوشمزه را برای شما در نظر گرفته است تا با سفارش آن از طعم بی نظیر آن در کنار دوستان و خانواده در یک رستوران دنج رشتی لذت ببرید.
طرز تهیه آش ترخینه
آش ترخینه از غذاهای مشهور در درمان سرماخوردگی می باشد، که بسیار در فصل سرما توصیه می شود. این غذا طبیعت معتدل و خشک دارد و پوست آن خاصیت گرم و مغزش دارای طبع سرد است.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
لوبیا چیتی | نصف استکان |
پیاز داغ | به میزان لازم |
سیر داغ | به میزان لازم |
ترخینه دوغ | 3 عدد |
سبزی آش و اسفناج | نیم کیلوگرم |
ادویه جات | به میزان لازم |
نعناع داغ | به میزان لازم |
نخود | نصف استکان |
عدس | نصف استکان |
در ابتدا ترخینه را در ظرفی از آب سرد حدودا سه ساعت بگذارید خیس بخورد. همچنین حبوبات را از شب قبل باید خیس بخورد و روز بعد با همراه آب روی اجاق گاز پخته شود.
زمانی که حبوبات نیم پز شدند، ترخینه خیس خورده را به آن اضافه کنید. سپس وقتی که حبوبات پخت، عدس و سبزیجات را اضافه کنید.
داخل تابهای جدا پیاز بزرگی را پوست بگیرید و بشویید. سپس خلالی برش بزنید یا خرد کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز داغ شما طلایی شد. می توانید با توجه به سلیقه خود ادویه اضافه کنید. بعد اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد. اگر بخواهید می توانید با توجه به ذائقه خود مقداری کشک نیز به آش خود اضافه کنید.
پس از آماده شدن آش می توانید با سلیقه خود ان را تزئین و سرو کنید. پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ را هم برای تزئین و خوشمزه تر شدن آش ترخینه اشتفاده کنید.
اگر تصمیم دارید که ترخینه را در خانه درست کنید. می توانید یک لیوان بلغور گندم یا جو را بشویید و بگذارید ۷ ساعت داخل آب سرد خیس بخورد. بعد از آن داخل دوغی که چند برابر گندم است بریزید و اجازه دهید روی حرارت بپزد. کمی زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران اضافه کنید و زمانی که احساس کردید حالت خمیری به خود گرفته زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سرد و خنک شود. بعد مقداری با دست بردارید و به شکل گلوله درآورید و بگذارید در زیر آفتاب داغ داخل سینی خشک کنید.
نکاتی در تهیه آش ترخینه
- در شهر ملایر، آش ترخینه را معمولا با آب قلم و علاوه بر سبزی آش یک سبزی محلی دیگری بنام گلرنگ به آن اضافه می کنند. همچنین گاهی به آش ترخینه، گوجه فرنگی رنده شده و سرخ شده نیز اضافه می کنند. برخینیز این آش را با سیرابی درست می کنند.
- طرز تهیه آش ترخینه در هر منطقه متفاوت است. برای نمونه، آش ترخینه کرمانشاه، ملایر و بروجرد کمی با هم تفاوت دارند.
- در صورت تمایل می توانید به آش، گوشت را هم اضافه کنید.
- برای تزئین آش ترخینه، می توان از کمی کشک هم استفاده کرد.
- برای تهیه نعنا داغ، کمی نعنای خشک را در مقداری آب خیس کرده و سپس آبکشی کنید. نعنا را در کمی روغن تفت داده تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.
- به جای لوبیا چیتی می توانید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید.
این مطالب را از دست ندهید
آموزش سوپ رشته با مرغ
خورشت ناردون اصیل گیلانی
رشت شهر خلاق خوراک شناسی
روش های طعم دار کردن بال مرغ
معرفی تندترین غذاهای جهان
آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه خورش اناربیج گیلانی
پلو دنده کباب اصیل کرمانشاهی در بهترین رستوران رشت
دستور تهیه مرغ بالزامیک به همراه نکات تکمیلی در تهیه آن
طرز تهیه نان سیر و خواص شگفت انگیز سیر
طرز تهیه املت قارچ و اسفناج رژیمی و خوشمزه
محبوب ترین غذاهای عربی