دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن

دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن

This post is also available in: English فارسی العربية

دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن

آش ترخینه از غذاهای سنتی ایرانی که بسیار پرطرفدار و مرسوم می باشد. ترخینه نوعی آش آبکی است که از شیر تخمیر شده یا دوغ تهیه می شود. لرستان، کردستان، ایلام، کرمانشاه و همدان از جمله استان هایی هستند که از این آش بسیار استفاده می کنند. همچنین رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت این آش خوشمزه را برای شما در نظر گرفته است تا با سفارش آن از طعم بی نظیر آن در کنار دوستان و خانواده در یک رستوران دنج رشتی لذت ببرید.

طرز تهیه آش ترخینه

آش ترخینه از غذاهای مشهور در درمان سرماخوردگی می باشد، که بسیار در فصل سرما توصیه می شود. این غذا طبیعت معتدل و خشک دارد و پوست آن خاصیت گرم و مغزش دارای طبع سرد است.

مواد لازم

مواد لازم مقدار
لوبیا چیتینصف استکان
پیاز داغبه میزان لازم
سیر داغ به میزان لازم
ترخینه دوغ3 عدد
سبزی آش و اسفناجنیم کیلوگرم
ادویه جات به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم
نخودنصف استکان
عدس نصف استکان

در ابتدا ترخینه را در ظرفی از آب سرد حدودا سه ساعت بگذارید خیس بخورد. همچنین حبوبات را از شب قبل باید خیس بخورد و روز بعد با همراه آب روی اجاق گاز پخته شود.

زمانی که حبوبات نیم پز شدند، ترخینه خیس خورده را به آن اضافه کنید. سپس وقتی که حبوبات پخت، عدس و سبزیجات را اضافه کنید.

داخل تابه‌ای جدا پیاز بزرگی را پوست بگیرید و بشویید. سپس خلالی برش بزنید یا خرد کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز داغ شما طلایی شد. می توانید با توجه به سلیقه خود ادویه اضافه کنید. بعد اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد. اگر بخواهید می توانید با توجه به ذائقه خود مقداری کشک نیز به آش خود اضافه کنید.

پس از آماده شدن آش می توانید با سلیقه خود ان را تزئین و سرو کنید. پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ را هم برای تزئین و خوشمزه تر شدن آش ترخینه اشتفاده کنید.

اگر تصمیم دارید که ترخینه را در خانه درست کنید. می توانید یک لیوان بلغور گندم یا جو را بشویید و بگذارید ۷ ساعت داخل آب سرد خیس بخورد. بعد از آن داخل دوغی که چند برابر گندم است بریزید و اجازه دهید روی حرارت بپزد. کمی زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران اضافه کنید و زمانی که احساس کردید حالت خمیری به خود گرفته زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سرد و خنک شود. بعد مقداری با دست بردارید و به شکل گلوله درآورید و بگذارید در زیر آفتاب داغ داخل سینی خشک کنید.

نکاتی در تهیه آش ترخینه

  • در شهر ملایر، آش ترخینه را معمولا با آب قلم و علاوه بر سبزی آش یک سبزی محلی دیگری بنام گلرنگ به آن اضافه می کنند. همچنین گاهی به آش ترخینه، گوجه فرنگی رنده شده و سرخ شده نیز اضافه می کنند. برخینیز این آش را با سیرابی درست می کنند.
  • طرز تهیه آش ترخینه در هر منطقه متفاوت است. برای نمونه، آش ترخینه کرمانشاه، ملایر و بروجرد کمی با هم تفاوت دارند.
  • در صورت تمایل می توانید به آش، گوشت را هم اضافه کنید.
  • برای تزئین آش ترخینه، می توان از کمی کشک هم استفاده کرد.
  • برای تهیه نعنا داغ، کمی نعنای خشک را در مقداری آب خیس کرده و سپس آبکشی کنید. نعنا را در کمی روغن تفت داده تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.
  • به جای لوبیا چیتی می توانید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

طرز تهیه 3 دسر میوه ای برای میان وعده
چند مدل دسر تابستانی برای دورهمی ها و مهمانی ها
معرفی غذاهای بدون روغن
لذیذترین غذاهای محلی کرمانشاه
دستور تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی به همراه چند نکته مهم ...
طرز تهیه مرحله به مرحله قیمه نثار مجلسی + چند نکته در تهی...
طرز تهیه چند غذای رژیمی ساده و کم کالری
طرز تهیه سوپ بروکلی با پنیر
آموزش سوپ رشته با مرغ
طرز تهیه کمپوت گیلاس
مراحل تهیه سس سیر و موارد مصرف آن
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با طعمی لذیذ

دیدگاهتان را بنویسید