This post is also available in: English فارسی العربية
تاریخچه شکل گیری رستوران ها
غذاخوری ها و رستوران ها از مهمترین نهادها و مراکز در هر کشوری به شمار می روند. آغاز شکل گیری مکان هایی که در آن امکان خوردن و نوشیدن برای مردم وجود داشته باشد به انقلاب فرانسه برمیگردد. در این بخش به بررسی تاریخچه پیدایش و شکل گیری رستوران ها در جهان و البته کشور ایران می پردازیم. در صورتیکه به دانستن این تاریخچه علاقه مند هستید با ما همراه باشید.
پیدایش رستوران ها
از آغاز دوران تمدن ایده ایجاد مکان هایی برای ارائه و فروش مواد غذایی جهت کسب درآمد به وجود آمد. مکان های عمومی که در آن انواع غذاها ارائه می شد و مردم برای خوردن غذا به آنجا مراجعه می کردند از زمان امپراطوری های رم و چین نیز وجود داشته است. در آن زمان کشاورزانی که جهت فروش محصولاتشان به شهرها می رفتند بعضی وقت ها چندین روز در راه بودند. بنابراین این نیاز احساس شد که در جاده ها و مسیرها باید اماکنی جهت استراحت و صرف غذا ایجاد شود. بنابراین مکان هایی ایجاد شدند که در آن ها روی یک میز بزرگ مقداری غذا سرو می شد. اما امکان انتخاب غذا برای مشتری وجود نداشت و انتخاب غذا برعهده آشپز آن مکان بود.
رشد رستوران ها در پی انقلاب فرانسه
در زمان قرون وسطی و در فرانسه قانونی وجود داشت که بر اساس آن هر صنف تنها برای فروش یک ماده غذایی مشخص مجوز داشت. و اگر چیزی جز ماده غذایی دارای مجوز خود را به فروش می رساند این کار جرم محسوب می شد. بولانگر شخصی بود که در محل کارش غذایی فروخت که در طبخ آن از گوشت پخته شده بره استفاده شده بود. همین امر موجب دستگیری او شد. اما نکته جالب توجه اینجا بود که او در دادگاه بنده شد. همین موجب شد تا مکان هایی که غذا می فروختند طی بیست سال بعد در پاریس کار او را ادامه دهند.
پس از مرگ ماری آنتوانت و لویی شامزدهم آشپزهای شخصی آنها اقدام به تاسیس رستوران های شخصی خود نموده که موجب گسترش کار غذافروشی شد. و پس از آن با گسترش و تنوع منوها امکان انتخاب غذا در این رستوران ها برای مشتریان ایجاد شد.
نخستین رستوران تاسیس شده جهان
همانطور که گفته شد نخستین رستوران در فرانسه و توسط بولانگر افتتاح شد. او اقدام به تاسیس مغازه هایی نمود که در آن منوی متنوعی از سوپ ها را ارائه می کرد و اعتقاد داشت که اهمیت زیادی در سلامتی دارند و عنوان restaurers را به معنی تازگی برای مغازه های خود انتخاب نمود. هم اکنون نیز بسیاری رستوران در سراسر دنیا با نام بولانگر تاسیس شده است.
تاریخچه شکل گیری رستوران ها در ایران
مهمانخانه نظافت به عنوان اولین مهمانخانه با سبک و شیوه جدید در ایران تاسیس و شناخته شد. این مهمانخانه در سال 1321 توسط اسحاق خان معززالدوله در تبریز تاسیس شد. اسحاق خان کاروانسرای بزرگ مشهور به کاروانسرای کلانتر را که به او به ارث رسیده بود را تخریب کرده و بنایی با اتاق های زیاد، آشپزخانه و سالن غذاخوری ساخت. بعد از ساخت این ساختمان و بنا نام آن را مهمانخانه نظافت نامید. نابراین نخستین رستوران تاسیس شده در ایران به این دوران باز می گردد.
پس از آن به تدریج مهمانخانه ها، غذاخوری ها و رستوران ها در شهرهای مختلف شکل گرفتند. از همین رو رستوران ها تبدیل به مکان هایی پرطرفدار در بین مردم شدند. مردم علاوه بر مراجعه به رستوران ها در شهر خودشان، طی مسافرت به شهرهای دیگر نیز همواره به دنبال بهترین رستوران ها برای صرف غذا هستند. خصوصا شهرهایی مثل رشت که از نظر غذایی دارای تنوع بالایی هستند و علاقه مندان زیادی به غذاهای بومی و محلی این منطقه وجود دارند. بنابراین بدون شک افراد به دنبال یافتن بهترین رستوران در این شهر خواهند بود. رستوران گردشگری ریژان به عنوان بهترین رستوران در رشت همواره جهت ارائه بهترین و باکیفیت ترین غذاها آماده خدمت رسانی است.
این مطالب را از دست ندهید
ميزة التسويق عبر الإنترنت على إعلانات المطاعم التقليدية
اهمیت استفاده از مواد غذایی سالم در بهترین رستوران ها
بعض مزايا نظام طلب الطعام عبر الإنترنت
بعض النقاط المهمة في اختيار مطعم بينهما
تزئین انواع غذاهای ایرانی و فرنگی و تاثیر آنها
الإلمام بالتوابل المناسبة لأي طعام + نقاط مهمة في استخدامها
جرب الأنواع الموصى بها من توابل جيلاني
دور وتأثير المطاعم في رشت في صناعة السياحة فيها
ما هي أكثر الأطعمة اللذيذة في العالم؟
مهمترین ویژگی هایی که یک رستوران خوب باید داشته باشد
الطعام الذي يتم تناوله قبل النوم + تأثيره على جودة النوم